Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Erdoğan Akdağ Fen Lisesi

Telefon : ( 0 354) 214 02 66
Belgegeçer : 03542140269
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://eakdagfenlisesi.meb.k12.tr
Adres : BAHÇEŞEHİR MAH. ŞEHİT RAHMİ DUYAR CAD. 12/A MERKEZ YOZGAT
VİZYON : ERDOĞAN AKDAĞ FEN LİSESİ LİSESİ VİZYONU • Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasını teminat altına alan bir fikrin taşıyıcısı olarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerine,ülkemizin bölünmez bütünlüğüne inanmış öğrenciler yetiştirmek, • Fen ve Matematik alanındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri;bilimsel ve teknolojik esas ve yeniliklere açık,sürekli olarak gelişen ve gelişmeleri takip eden en az bir yabancı dil bilen bireyler olarak yetiştirmek, • Bilgi toplumunun gereklerine cevap verecek nitelikleri taşıyan karşılaştığı zorlukları ön yargıya kapılmadan aşmaya çalışan, bilimsel düşünen ve bilgiye ulaşma yolunda Çaba gösteren ,bu alanda bir yüksek öğrenim programına hazırlanan , • Fen ve Matematik alanında edindiği bilgilerle kazanmış olduğu sağlam şahsiyetiyle manevi ve kültürel değerlerimizi taşıyan, devletine ve ailesine karşı sorumluluklarının bilincinde olan, ruhen ve bedenen dengeli bir yapıya ulaşmış fertler yetiştirmektir.
MİSYON : ERDOĞAN AKDAĞ FEN LİSESİ LİSESİ MİSYONU Tüm öğrencilerimizi, Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında, Anadilini çok iyi bilen ve kullanan, ülkesini seven ve değerlerine sahip çıkan, yurttaş bilinci yüksek, beden ve ruh sağlığı iyi, ilgi ve yeteneklerini en üst düzeyde geliştirmeye çalışan, İletişim becerisi yüksek, grup çalışmasına yatkın, teknolojiyi üretebilen, girişimci bilgiye ulaşma becerisi kazanmış; en az bir yabancı dil bilen; araştırma ve analitik düşünme potansiyeli yüksek; insan haklarına saygılı, doğru, adil ve demokrat davranmaya yönelik özgüven sahibi; çevre bilinci gelişmiş; sorumluluk üstlenip risk alabilen, fen, matematik ve Sosyal bilimler alanında edindiği bilgi ve beceri ile gideceği yüksek öğrenimde sorun yaşamayan, lider özellikli bireyler olarak yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Öğretmen :29
Öğrenci :446
Derslik :22
Konferans Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3578
Yemekhane :1
Revir:1
Öğretim Şekli :NORMAL
Saatler : 08.20 -12.20/ 13.20 - 15.40
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İNGİLİZCE
Isınma : DOĞALGAZ
Servis :
Ulaşım :
Yerleşim Yeri : MERKEZ/YOZGAT
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 4 KM
Kontenjan Bilgileri : 120
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2018 % 86 ,2019 % 84 ,2020 % 35 (pandemi dönemi )2021 % 65
Sportif Etkinlikler : Takım Sporlarında 2019-2020 Sezonunda Voleybol Kız Takımı “ 1. Olmuştur Voleybol Erkek Takımı “ 2. Olmuştur Basket Bol Erkek Takımı “ 3. Olmuştur. Badminton Kız Takımı “ 2. Olmuştur Kız Voleybol Takımımız Amasya ilinde ilimizi temsil etmiştir. Kız Badminton takımımız Çorum ilinde ilimizi temsil etmiştir. 2022 Yozgat Yaş gurupları Satranç il Birincilikleri 2005-2006-2007 doğumlu kız ve erkeklerde 5 -Birincilik 5 -İkincilik 4 -Üçüncülük 2 –Dördüncülük Satranç da dereceye giren öğrencilerimizden 5 kişi 2022 Türkiye şampiyonasında 22-29 Ocak tarihlerinde Antalya’da ilimizi temsil edecektir. Bu yıl okul sporlarına pandemiden dolayı takım sporlarında veli izin belgeleri tamamlanamadığından dolayı Okul sporlarına katılım bireysel sporlarda Masa Tenisi, Satranç , yüzme karate, taekwondo branşlarında olmuştur satranç ta alınan dereceler yukarda belirtilmiştir. Yüzme de üç ayrı kategoride (mesafe de ) birincilik Taekwondo da bir ikincilik Karate de bir birincilik alınmıştır Okul içerisinde voleybol, Basketbol ve Futbolda takım çalışmalarımız devam etmektedir. Okulumuzda her yıl düzenli olarak sınıflar arası Futbol, Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi, satranç turnuvaları yapılmaktadır, dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirilmektedir. Bireysel sporda masa tenisi ve Badminton takımımız devam etmektedir. 2019-2020 Okul Sporları Satranç kız ve erkelerde il birinciliği ve ikinciliği 2020-2021 Okul Sporları Satranç Kız ve Erkeklerde il Birinciliği Dereceleri alınmıştır 2021-2022 öğretim yılı okul sporlar il birincilği yarışmalar; Okul Sporları Satranç Kız ve Erkeklerde il Birinciliği Dereceleri alınmıştır
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak 4006 proje sergisi mayıs 2022 tarihinde yapılacaktır
Proje Çalışmaları :
Yazdır :